2 Mart 2022 Çarşamba

Kuşbaşı Etli Kuru Dolma Tarifi

 

Kuşbaşı Etli Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet patlıcan ,biber kurusu (karışık kullandım)

İç harcı için:

  • 250 gram kadar kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 kaşık domates salçası
  • Yarım kaşık biber salçası
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz sumak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağından biraz fazla su

Sosu için:

  • Yarım kaşık domates salçası
  • Yarım kaşık biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı

    Kuşbaşı Etli Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru sebzeleri 2 dk kadar haşlayıp süzelim.
  • Kuşbaşı etleri birazcık ufaltalım (yaklaşık küçük parmağın tırnağı büyüklüğünde)
  • Yıkanmış pirinç, doğranmış maydanoz ve kalan tüm malzemeleri karıştıralım.
  • Haşladığımız dolmalık sebzelerin yarısından biraz fazla dolduralım(tamamen doldurmayalım pirinç ve bulgurun şişme payı olsun).
  • Tenceremize dizelim.
  • Üzerine bir tabak yada dolma için yapılan ağırlıklardan koyalım ki kaynarken dolmalarımız dağılmasın.
  • Sosu için su hariç tüm malzemeleri bir tavada güzelce kavuralım.
  • Üzerine suyu ekleyip dolmaların üzerine boşaltıp dolmaların hizasına kadar kaynar su ekleyelim.
  • Kaynamaya başlayınca en kısık ayarda 55 dk pişirdikten sonra 10 dk dinlendirelim.
  • Yemeğimiz servise hazır herkese afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder