3 Mart 2022 Perşembe

Kıyır Kıyır Cevizli Şekerpare Tarifi

 

Kıyır Kıyır Cevizli Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 2 tane yumurta 1 inin sarısı üzerine
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Kıyır Kıyır Cevizli Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Tencereye su ve şekeri alalım. 15dk kaynatın.
  • Limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakalım.
  • Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım.
  • Tereyağ oda ısısında olucak mutlaka. Unu yavaş yavaş ilave edelim. Kulak memesi kıvamına gelince olmuş demektir.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler alalım.
  • Yağlı kağıt üzerinde bastırarak açalım ortasına ceviz koyalım ve yağlı kağıtla iki ucunu birleştirelim.
  • Hamur okadar güzel ki buyüzden ceviz koyunca hamur parçalanıyor. Buyüzden yağlı kağıt ile yapıyoruz.
  • Daha sora bezeyi ters çevirip tepsiye koyun hepsini bu şekil yapın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çizin.
  • Önceden ısınmış 180derece fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
  • İlk sıcaklığı çıkan tatlıya soğuk şerbeti döküp üzerini tepsiyle örtün. 2saat dinlensin. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder