Kıyır Kıyır Cevizli Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ veya margarin
- 2 tane yumurta 1 inin sarısı üzerine
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Kıyır Kıyır Cevizli Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Tencereye su ve şekeri alalım. 15dk kaynatın.
- Limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakalım.
- Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım.
- Tereyağ oda ısısında olucak mutlaka. Unu yavaş yavaş ilave edelim. Kulak memesi kıvamına gelince olmuş demektir.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler alalım.
- Yağlı kağıt üzerinde bastırarak açalım ortasına ceviz koyalım ve yağlı kağıtla iki ucunu birleştirelim.
- Hamur okadar güzel ki buyüzden ceviz koyunca hamur parçalanıyor. Buyüzden yağlı kağıt ile yapıyoruz.
- Daha sora bezeyi ters çevirip tepsiye koyun hepsini bu şekil yapın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çizin.
- Önceden ısınmış 180derece fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
- İlk sıcaklığı çıkan tatlıya soğuk şerbeti döküp üzerini tepsiyle örtün. 2saat dinlensin. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder