3 Mart 2022 Perşembe

Tavuk Yahni Tarifi

 

Tavuk Yahni Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane küçük tavuk budu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 tane çeri domates
  • 1 küçük kase arpacık soğanı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Bir miktar tuz
  • Bir miktar karabiber
  • 2 tane patates
  • 1 tane havuç

    Tavuk Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı alalım ve üzerine tereyağı ekleyip eritelim.
  • Yağlar eriyince üzerine butları koyalım ve hafifçe kızartalım.
  • Butları çevirerek kızartalım ve üzerine salçayı ekleyelim.
  • Salçayı kavurup, kokusunu çıkardıktan sonra baharatları ekleyelim ve karıştıralım.
  • Tavukların üzerine suyu ilave edelim ve kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım.
  • Yaklaşık 15 dakika kaynadıktan sonra patates ve havuçları irice doğrayıp tencereye ekleyelim.
  • Arpacık soğanları ve çeri domatesleri de tencereye ekleyip karıştıralım.
  • Tencere kapağını kapatalım ve kısık ateşte yahniyi pişirelim.
  • 15 dakika sonra yemeğimiz hazırdır, ocaktan alıp servis edebiliriz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder