2 Mart 2022 Çarşamba

Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifi

 

Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 6 su bardağı su + yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

    Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtasız yayla çorbası için öncelikle yıkadığımız pirinci tenceremize alalım.
  • Üzerine suyu ekleyelim ve orta ateşte ara ara karıştırarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Terbiyesi için ayrı bir kapta yoğurt, un ve suyu alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Ardından üzerine 1-2 kepçe kadar çorbanın suyundan ilave ederek karıştıralım.
  • Pirinçlerimiz yumuşacıktan sonra terbiyeyi yavaş yavaş ekleyerek çorbamızı karıştırmaya devam edelim. 5 dakika daha çorbamızı kaynamaya bırakalım.
  • Gerekirse tekrar sıcak su ekleyelim ve tuzunu da ayarlayıp karıştırdıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatarak ocağı kapatalım.
  • Çorbamızı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Sosu için tavaya tereyağı ve sıvı yağı alarak tereyağını eritelim.
  • Ardından üzerine naneyi ekleyerek kızdıralım ve ocaktan alalım.
  • Çorbamızı kaselere alalım, üzerine sos gezdirerek servis edelim. Dilerseniz sosu tencereye de aktarabilirsiniz. Yoğurt çorbası olarak da bilinen  yumurtasız yayla çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder