Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı pirinç
- 6 su bardağı su + yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Yumurtasız Yayla Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtasız yayla çorbası için öncelikle yıkadığımız pirinci tenceremize alalım.
- Üzerine suyu ekleyelim ve orta ateşte ara ara karıştırarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Terbiyesi için ayrı bir kapta yoğurt, un ve suyu alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Ardından üzerine 1-2 kepçe kadar çorbanın suyundan ilave ederek karıştıralım.
- Pirinçlerimiz yumuşacıktan sonra terbiyeyi yavaş yavaş ekleyerek çorbamızı karıştırmaya devam edelim. 5 dakika daha çorbamızı kaynamaya bırakalım.
- Gerekirse tekrar sıcak su ekleyelim ve tuzunu da ayarlayıp karıştırdıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatarak ocağı kapatalım.
- Çorbamızı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Sosu için tavaya tereyağı ve sıvı yağı alarak tereyağını eritelim.
- Ardından üzerine naneyi ekleyerek kızdıralım ve ocaktan alalım.
- Çorbamızı kaselere alalım, üzerine sos gezdirerek servis edelim. Dilerseniz sosu tencereye de aktarabilirsiniz. Yoğurt çorbası olarak da bilinen yumurtasız yayla çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder