Mantarlı Soğanlı Hamburger Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- Yarım kilo kıymaya
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 diş sarımsak rendesi (baharat tercihi biraz damak tadına göre değiştirilebilir)
- 1 hamburgere tercihen 100-150gram köfte düşecek şekilde kişi sayısına göre kıyma miktarı ayarlanabilir
İçine
- 400gr mantar
- 1 büyük boy soğan
- 3-4 yaprak marul
- Cheddar peyniri (Tercihen, kaşar da kullanılabilir)
Mantarlı Soğanlı Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ekmeği hazır kullandım.
- Köftelerimi yoğurup bir kavanoz kapağına buzdolabı poşeti sererek doldurdum ve şekil verdim. Fırınımın ızgara modunda 15 dk kadar pişirdim.
- Diğer yanda doğradığım mantarları yüksek ateşte kızarana kadar soteledim.
- Ayrı bir tencerede de doğradığım soğanları iyice rengi dönene kadar pişirdim.
- Köftelerim kızardıktan sonra fırından çıkarmadan üzerine cheddar peynirini koydum ve erittim.
- Sonrasında hazırladığım ekmeklere köftelerimi aldım.
- Üzerine mantar ve soğanları aldım mis gibi bir hamburger oldu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder