Tavuk Köfte Tadı Damağınızda Kalacak Tarifi İçin Malzemeler
- 450 gram tavuk incik veya tavuk kıyması
- 1 orta boy soğan
- 9 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 veya 2 yumurta
- 5 yemek kaşığı ekmek içi
- 2 yemek kaşığı dijon hardal
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- Karabiber, pul biber, kimyon, kekik, biberiye, tarhun
- Tuz
- İsteğe göre
- 359 gram eski kaşar
- Yarım avuç taze kişniş
- 2 yemek kaşığı ceviz içi
Tavuk Köfte Tadı Damağınızda Kalacak Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk incik, soğan, sarımsak ve baharatları rondo ya alıp çekiyorum. Çok küçültmüyorum parçaları çünkü bir kez daha çalışacak.
- Daha sonra hardal, zeytinyağı, maydanoz ve taze kişnişni ekleyip tekrar rondodan geçiriyorum. Güzel bir kıvam alıyor.
- Bir kaba alıyorum köfte içini. Üzerine eski kaşarı, ekmek içini, yumurtayı ve cevizi ekleyip, yoğuruyorum.
- Burada önce bir yumurta koyun eğer kıvamını iyi değilse ikinciyide ekleyebilirsiniz. Ben iki yumurta kullandım.
- Bu şekilde hemen de pişirebilirsiniz ama ben 2 saat buzdolabın da dinlendirdikten sonra şeklini vererek yağsız fritöz de pişirdim. 36 tane köfte çıktı.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder