Mısır Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2,5 su bardağı mısır unu (250 gr)
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gr mis tuzsuz tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- 150 gr tam yağlı taze beyaz peynir
- Çeyrek demet dereotu
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Mısır Unlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir yoğurma kabına yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tereyağı, tuz, kabartma tozu ve mısır ununu alalım.
- Ardından malzemelerimizi elimizle karıştırarak yoğurmaya başlayalım.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
- Hamurumuz kıvam alıp toparlandıktan sonra bir kenara alalım ve iç harcını hazırlayalım.
- İç harcı için beyaz peyniri karıştırma kabımıza alalım ve çatalla ezelim.
- Üzerine ince kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştıralım.
- Hamurumuzdan parçalar kopartarak yuvarlayalım ve elimizle bastırarak çok az genişletelim.
- Daha sonra hamurumuzun ortasına iç harçtan yerleştirerek ‘D’ şeklinde kapatalım.
- Şekillendirdiğimiz hamurlarımızı fırın tepsisine dizelim, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen mısır unlu poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder