13 Mart 2022 Pazar

Muhteşem Lezzet Eliböğründe Tarifi

 

Muhteşem Lezzet Eliböğründe Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuzu eti
  • 4 köy biberi (İri doğranmış)
  • 2 kapya biberi (İri doğranmış)
  • 2 adet domates
  • 1 baş diş sarımsak
  • 1 çay bardağından sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kekik
  • 1 tutam kırmızı toz biber
  • 1 tutam pul biber

    Muhteşem Lezzet Eliböğründe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yemeğin özelliği malzemelerin karıştırılmaması, tepsinin bir tarafına etin diğer tarafına da sebzelerin yerleştirilmesi.
  • Kuzu eti kullanırsanız yarım saat gibi pişiyor dana eti kullanacaksanız önceden haşlamalısınız ya da bir gece önceden (Süt +sıvı yağ+ soğan suyu rendesi) ile marine etmelisiniz.
  • Ben döküm tencerede kapağı kapalı pişirdim ,tepside yapacaksanız üzerini yağlı kağıt ve dolayıyla kapatıp pişmesin yakın açabilirsiniz.
  • Bir de orjinalinde kuyruk yağı kullanılıyor isteyen o şekilde de yapabilir ben sıvı yağ tercih ettim.
  • Köy biberi ve kapya biber iri iri doğranır. Domatesler hazırlanır.
  • Kuzu eti, köy biberi, kapya biber, domates ve sarımsak fırın tepsisine eklenir.
  • Üzerine baharat eklenen sıvı yağ tepsiye dökülür ve fırına verilir.
  • Taş fırın kullanılıyorsa 15 dakika, elektrikli fırın kullanılıyorsa 20 dakika pişirilir.
  • Pişen yemek sıcak bir şekilde servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder