6 Mart 2022 Pazar

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 tepeli yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 50 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya

Çikolata sosu için;

  • 1 su bardağı su, 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı bir çimdik tuz 80 gram bitter çikolata

    Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce kremayı hazırlayalım.
  • Yağ ve vanilya haricindeki bütün malzemeyi tencereye alıp, iyice çırpın.
  • Tereyağını da ekleyin, pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edin, un kokusu gelmesin. Vanilyayı ekleyip, 1 dakika kadar çırpın ve soğumaya bırakın.
  • Profiterolün yapılışı için; su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca içine elenmiş unu ekleyip hızla tahta kaşıkla karıştırın.
  • Hamuru en az 5 dakika daha, kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin. Biraz ılınınca içine vanilyayı ekleyin. Yumurtaları kırıp mikserle ılıyan hamura yedirin.
  • Bir tatlı kaşığı ile hamurdan biraz alıp diğer tatlı kaşığı ile hamuru kağıdı dizin ya da hamuru bir sıkma torbasına koyup fırın kağıdın üzerine ceviz büyüklüğünde sıkın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika arası pişirin. Fırını kapattıktan sonra 5-10 dakika kadar daha kapağını açmadan kurumaya bırakın.
  • Pişme esnasında asla kapağı açmayın. Kuruyan bisküvileri ortadan kesin arasına krema sıkın yada ben krema torbasının ucuyla içine kremayı sıktım. Çikolata sosunu döküp, servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder