Nefis Tavada Pırasa Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet pırasa (yaprak kısımlarını kullanmadım)
- 2 adet yumurta
- 2 adet havuç (orta boy)
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
- Bir tutam dereotu
- Bir tutam maydanoz
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Nefis Tavada Pırasa Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pırasaları ikiye bölerek yarım santimetre aralıklarla doğrayalım. Ben 4 tane pırasa kullandım çünkü pırasalarım çok kalın değillerdi. Eğer kalın saplı ise 3 tane de kullanabilirsiniz.
- Pırasaları doğradıktan sonra yıkayalım ve suyunu süzelim.
- Havuçları rendeleyelim. Eğer havucunuz büyük ise bir tane de kullanabilirsiniz. Havuçların daha ince olmasını isterseni rendenin ince kısmı ile de rendeleyebilirsiniz.
- Dereotu ve maydanozumuzu da ince ince kıyalım.
- Derince bir kaba yumurta ile sıvı yağı alarak çırpalım.
- Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Pişirme yapacağımız tavamızı az miktarda sıvı yağ ile yağlayalım.
- Börek harcımızı tavaya dökelim, kaşıkla bastırarak eşit bir şekilde yayalım.
- Tavanın kapağını kapatalım ve orta ateşin biraz altında olacak şekilde ocağı açalım. Böreğimizin yavaş yavaş pişmesi önemli. Eğer yüksek ateşte açarsanız dışı hızlıca kızarır ve içi hamur kalır bu nedenle acele etmeden orta ateşte pişirebilirsiniz.
- Ben ilk yüzeyini yaklaşık 15 dakika kadar pişirdim. Daha sonra düz bir kapak yardımı ile tersini çevirdim ve diğer yüzeyini de 10 dakika pişirdim. Bu şekilde içi tamamen pişmiş oldu. Siz ocak ısınıza göre süreyi ayarlayabilirsiniz. Fikir vermesi açısından belirtiyorum lütfen kontrollü bir şekilde pişirin.
- Her iki yüzeyini de kızarttığımız böreğimizi servis tabağına alalım. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder