15 Mart 2022 Salı

Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tarifi

 

Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 buçuk su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 küçük limonun suyu
  • 3-4 çorba kaşığı nar ekşisi
  • Pul biber ( isteğe bağlı)
  • Tuz
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük salatalık
  • 1 küçük domates
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • 1 avuç maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • Yarım kırmızı kapya biber
  • Bir küçük sivri biber
  • 4-5 yaprak marul (iç kısımlarından)
  • 1-2 diş küçük sarımsak

    Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle incecik doğradığımız soğanları ve sarımsağı tencereye alıyoruz.Yağımızı da koyup kavuruyoruz.
  • Kavurduğumuz soğanların içine salçalarımızı ekliyoruz.
  • Kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavuruyoruz.
  • Salçamızın içine baharatları ekleyip, kavuruyoruz.
  • Limon suyunu ekleyip ardından bulgurumuzu ilave ediyoruz. Salçayla bulguru birbirine iyice yediriyoruz.
  • Suyumuzu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz. En az 10 dakika demlendiriyoruz.
  • Bulgurumuz demlenirken yeşilliklerimizi doğruyoruz.
  • Demlenen bulgurumuzu iyice karıştırıyoruz ve tencerenin ağzını açık bırakıp soğumasını bekliyoruz. Çünkü sıcakken eklerseniz yeşilliklerin hepsi ölür.
  • Bulgurumuz soğuduktan sonra nar ekşisi ve yeşilliği ilave ediyoruz.
  • Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Karıştırdıktan sonra tuzuna bakın. Benim salçalarım tuzlu olduğu için en son ekliyorum.Siz de damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Dilediğiniz gibi servis yapıp yiyebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder