Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 buçuk su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çorba kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (tatlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 küçük limonun suyu
- 3-4 çorba kaşığı nar ekşisi
- Pul biber ( isteğe bağlı)
- Tuz
- 1 küçük havuç
- 1 küçük salatalık
- 1 küçük domates
- 2-3 dal yeşil soğan
- 1 avuç maydanoz
- Çeyrek demet dereotu
- Yarım kırmızı kapya biber
- Bir küçük sivri biber
- 4-5 yaprak marul (iç kısımlarından)
- 1-2 diş küçük sarımsak
Sosuyla Demlenen Tam Kıvamında Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle incecik doğradığımız soğanları ve sarımsağı tencereye alıyoruz.Yağımızı da koyup kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz soğanların içine salçalarımızı ekliyoruz.
- Kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavuruyoruz.
- Salçamızın içine baharatları ekleyip, kavuruyoruz.
- Limon suyunu ekleyip ardından bulgurumuzu ilave ediyoruz. Salçayla bulguru birbirine iyice yediriyoruz.
- Suyumuzu ekleyip iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz. En az 10 dakika demlendiriyoruz.
- Bulgurumuz demlenirken yeşilliklerimizi doğruyoruz.
- Demlenen bulgurumuzu iyice karıştırıyoruz ve tencerenin ağzını açık bırakıp soğumasını bekliyoruz. Çünkü sıcakken eklerseniz yeşilliklerin hepsi ölür.
- Bulgurumuz soğuduktan sonra nar ekşisi ve yeşilliği ilave ediyoruz.
- Üzerine bir iki kaşık zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Karıştırdıktan sonra tuzuna bakın. Benim salçalarım tuzlu olduğu için en son ekliyorum.Siz de damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
- Dilediğiniz gibi servis yapıp yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder