22 Mart 2022 Salı

Peynirli Dizmana (Efsane Lezzet Göçmen Böreği) Tarifi

 

Peynirli Dizmana (Efsane Lezzet Göçmen Böreği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta akı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı instant maya
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 5 su bardağı un

İç harcı için

  • 250 gram beyaz ve lor peyniri karışımı

Üzeri için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 orta boy çay bardağı yoğurt
  • 1 orta boy çay bardağı sıvı yağ
  • 1 fiske tuz,susam,çörek otu

    Peynirli Dizmana (Efsane Lezzet Göçmen Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık su, ılık su ve şekeri yoğurma kabına alalım karıştıralım.
  • Üzerine yumurta beyazı,tuz ve yağı ilave edelim .
  • Üzerine unu yavaş yavaş dökerek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurun üzerini kapatalım sıcak ortamda 1 saat beklesin hamur güzelce kabarınca dizmanayı yapmak için hamuru hafif unlanmış tezgaha alalım.
  • Elimizle toparlayalım.
  • 4 parçaya bölelim ve ceviz den biraz büyük bezeler yapalım.
  • Hamurun elimize yapışmaması için hafif unlayarak bezeleri tamamlayalım.
  • Fırın tepsisini yağlayalım.
  • Bezeyi elimizle hafif bastırıp peynir harcından içine alalım ve tekrar yuvarlayıp kapattığımız yer alta gelecek şekilde tepsiye çok az aralıklarla dizelim.
  • Bezelerin hepsini bitirince parmak ucunu sıvı yağa batırıp bezelerin üzerine basalım.
  • Tepsinin üzerine bir tepsi kapatarak 20 dakika tepsi mayası yaptıralım.
  • Üzerine sürmek için yumurta sarısı,yoğurt ,tuz ve yağ karışımını güzelce çırpalım kaşıkla dizmananın üzerine dökelim ve fırça yardımı ile her yerine sürelim.
  • Üzerine susam ve çörek otu serpelim.
  • 200 derecede önceden ısınmış fırında istediğimiz gibi kızarınca fırından alalım. Efsane lezzet peynirli dizmana böreğimiz soğuyunca servise hazırdır.
    Afiyet olsun:)).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder