8 Mart 2022 Salı

Profiterol Pasta Tarifi

 

Profiterol Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • Bir fiske tuz
  • 3 adet yumurta

Kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağından 1 parmak fazla şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

    Profiterol Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kremamızı hazırlıyoruz.
  • Kremşanti ve vanilya hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
  • Ilıdıktan sonra kremşanti vanilya ekleyip mikserle 5-6 dk çırpıyoruz.
  • Daha sonra üzerini streç film le kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Hamuru için.Tereyağ tuz ve suyu uygun bir tencereye alıyoruz. Yağ eridikten sonra un ilave edilip tahta kaşıkla 3-4 dk karıştırarak pişiriyoruz.
  • Daha sonra ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar dinlendiriyoruz.
  • Hamurumuza 1 yumurta ekleyip mikserle 1-2 dk çırpıyoruz.
  • Yumurtaları teker teker ekleyip çırptıktan sonra hamurumuzu sıkma torbasına alıp yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine halka şeklinde sıkıyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızara yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.
  • Hamurumuz soğuduktan sonra ortadan ikiye kesip arasına krema sıkıyoruz.
  • Arzuya göre çilek muz dilimleri koyup hamurun diğer parçasını kapatıp üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder