Rulo Pasta (Sararken Kırılmayan Pamuk Gibi) Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta (beyazı ve sarısı ayrı çırpılacak )
- 1 çay bardağı toz şeker
- 6-7 yemek kaşığı sıcak su
- 1 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartmatozu
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
Ara kreması için;
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz krem şanti
- 40 gram sütlü-40 gram bitter çikolata
Üzeri için;
- 100 ml kremayı ısıtıp
- Ayrıca 40 gram sütlü-40 gram bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırın.
Rulo Pasta (Sararken Kırılmayan Pamuk Gibi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kekimiz için; 4 yumurta beyazı ve 1 çay bardağı toz şekeri kuru bir kapta çırpıyoruz ters çevirdiğimizde akmayacak katı kıvamda olacak.
- Başka bir kapta 4 yumurta sarısını çırpma tel ile çırpıyoruz kıvam açılmasını sağlıyoruz ve 6- 7 yemek kaşık olan sıcak suyumuzu da yavaş yavaş sarılara katıyoruz yavaş katalım yoksa yumurta pişer.
- Suyu kattıktan hemen sonra bekletmeden ayrı bir kasede karıştırdığımız bu malzemeleri (1 çay bardağı un, yarım çay bardağı nişasta ,1 paket vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 2 buçuk yemek kaşık kakao) tek seferde yumurtanın sarısı olan sulu karışıma ekliyoruz ve kas katı artık zor çırpılan bir karışım oluyor 2 yemek kaşığı daha sıcak su ekleyip bir iki tur daha karıştıralım.
- İlk başka hazırladığımız yumurta akından ıkı yemek kaşık kakaolu karışıma ekleyelim ve spatula ile karıştırmaya devam ediyoruz .
- Yeniden beyazdan alıp devam ediyoruz.
- Sonra kakaolu karışımı kalan beyaz aklara katıyoruz spatula ile karıştırıp iyice birbirine geçmesini sağlıyoruz.
- Önceden 175 derece ısıtılmış fırında yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı döküyoruz.
- 7- 8 dakika kürdanla bakalım pişince çıkarıyoruz.
- Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra ılk sıcaklığı geçince rulo olarak sarıyoruz ve o şekilde 20 -25 dakika bekliyor kekimiz. 20 dakika sonra yağlı kağıttan çıkarıyoruz.
- Kreması için.
- 2 su bardağı süt içine 1 yumurta, yarım çay bardağı toz şekeri ,nişastayı ve unu koyup göz göz olana kadar pişiriyoruz.
- karıştırmayı asla bırakmıyoruz pişene kadar karışacak katı hale gelecek.
- Piştikten 5 -6 dakika sonra (ilk sıcaklık çıkınca) içine 1 paket vanilyayı ve çikolataları ekliyoruz.
- Mikser yada rondo ile karıştırıyoruz ve hemen 1 paket krem şanti ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Buzdolabına koyup 15- 20 dakika biraz daha koyu kıvam almasını sağlıyoruz.
- En üstüne çikolata sos için kremayı ateşte kaynatıyoruz ateşten alıp çikolataları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- 10 dakika sonra kekin üstüne dökelim sıcakken dökmeyelim.
- Şimdi kekimizin içine ara kremayı sürüyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz .
- En üstüne de kremayla yaptığımız çikolata sosundan döküyoruz.
- İsteğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Buzdolabına koyalım 2 -3 saat sonra servis edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder