17 Mart 2022 Perşembe

Rulo Pasta (Sararken Kırılmayan Pamuk Gibi) Tarifi

 

Rulo Pasta (Sararken Kırılmayan Pamuk Gibi) Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta (beyazı ve sarısı ayrı çırpılacak )
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 6-7 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartmatozu
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao

Ara kreması için;

  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz krem şanti
  • 40 gram sütlü-40 gram bitter çikolata

Üzeri için;

  • 100 ml kremayı ısıtıp
  • Ayrıca 40 gram sütlü-40 gram bitter çikolatayı ekleyin ve karıştırın.

    Rulo Pasta (Sararken Kırılmayan Pamuk Gibi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kekimiz için; 4 yumurta beyazı ve 1 çay bardağı toz şekeri kuru bir kapta çırpıyoruz ters çevirdiğimizde akmayacak katı kıvamda olacak.
  • Başka bir kapta 4 yumurta sarısını çırpma tel ile çırpıyoruz kıvam açılmasını sağlıyoruz ve 6- 7 yemek kaşık olan sıcak suyumuzu da yavaş yavaş sarılara katıyoruz yavaş katalım yoksa yumurta pişer.
  • Suyu kattıktan hemen sonra bekletmeden ayrı bir kasede karıştırdığımız bu malzemeleri (1 çay bardağı un, yarım çay bardağı nişasta ,1 paket vanilya, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 2 buçuk yemek kaşık kakao) tek seferde yumurtanın sarısı olan sulu karışıma ekliyoruz ve kas katı artık zor çırpılan bir karışım oluyor 2 yemek kaşığı daha sıcak su ekleyip bir iki tur daha karıştıralım.
  • İlk başka hazırladığımız yumurta akından ıkı yemek kaşık kakaolu karışıma ekleyelim ve spatula ile karıştırmaya devam ediyoruz .
  • Yeniden beyazdan alıp devam ediyoruz.
  • Sonra kakaolu karışımı kalan beyaz aklara katıyoruz spatula ile karıştırıp iyice birbirine geçmesini sağlıyoruz.
  • Önceden 175 derece ısıtılmış fırında yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı döküyoruz.
  • 7- 8 dakika kürdanla bakalım pişince çıkarıyoruz.
  • Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra ılk sıcaklığı geçince rulo olarak sarıyoruz ve o şekilde 20 -25 dakika bekliyor kekimiz. 20 dakika sonra yağlı kağıttan çıkarıyoruz.
  • Kreması için.
  • 2 su bardağı süt içine 1 yumurta, yarım çay bardağı toz şekeri ,nişastayı ve unu koyup göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  • karıştırmayı asla bırakmıyoruz pişene kadar karışacak katı hale gelecek.
  • Piştikten 5 -6 dakika sonra (ilk sıcaklık çıkınca) içine 1 paket vanilyayı ve çikolataları ekliyoruz.
  • Mikser yada rondo ile karıştırıyoruz ve hemen 1 paket krem şanti ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  • Buzdolabına koyup 15- 20 dakika biraz daha koyu kıvam almasını sağlıyoruz.
  • En üstüne çikolata sos için kremayı ateşte kaynatıyoruz ateşten alıp çikolataları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • 10 dakika sonra kekin üstüne dökelim sıcakken dökmeyelim.
  • Şimdi kekimizin içine ara kremayı sürüyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz .
  • En üstüne de kremayla yaptığımız çikolata sosundan döküyoruz.
  • İsteğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Buzdolabına koyalım 2 -3 saat sonra servis edebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder