Sultan Sarması Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 2 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
Kakaolu Muhallebi İçin;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Toz Antep fıstığı
- Kırmızı meyveler
Sultan Sarması Nasıl Yapılır?
- Sultan sarması tatlısı tarifi için ilk olarak tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye süt, şeker, kakao ve unu alarak muhallebimiz koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olmaya başladıktan sonra içerisine vanilya ve tereyağını ekleyerek ocağı kapatalım. Tereyağı eriyene kadar muhallebimizi güzelce çırpalım.
- Fırın tepsimizin tabanını hindistan cevizi ile kaplayalım.
- Hazırladığımız muhallebimizi hindistan cevizinin üzerine gezdirerek dökelim ve yayalım.
- Ardından muhallebimizi dinlenmesi için oda ısısında bekletelim.
- Arasına sürmek için uygun bir karıştırma kabına krem şanti ve sütü alarak çırpalım. Krem şantimizin daha güzel kıvam alması için kullandığınız sütün soğuk olmasına dikkat etmelisiniz.
- Krem şantimiz koyulaştıktan sonra muhallebimizin üzerine eşit olacak şekilde yayalım.
- Ardından tepsimizi buzdolabına kaldıralım ve yarım saat kadar dinlendirelim. Eğer vaktiniz yoksa dinlendirmeden direkt sarma aşamasına da geçebilirsiniz.
- Sürenin sonunda tatlımızı dolaptan alalım ve 12 parça olacak şekilde dilimleyelim.
- Ardından dilimlerimizi köşesinden tutalım ve dikkatli bir şekilde rulo yapalım.
- Rulolarımızı servis tabağına alıp dilediğimiz şekilde süsleyelim. Sultan sarmalarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder