11 Mart 2022 Cuma

Sultan Sarması Nasıl Yapılır?

 

Sultan Sarması Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

Kakaolu Muhallebi İçin;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Toz Antep fıstığı
  • Kırmızı meyveler

    Sultan Sarması Nasıl Yapılır?

  • Sultan sarması tatlısı tarifi için ilk olarak tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye süt, şeker, kakao ve unu alarak muhallebimiz koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olmaya başladıktan sonra içerisine vanilya ve tereyağını ekleyerek ocağı kapatalım. Tereyağı eriyene kadar muhallebimizi güzelce çırpalım.
  • Fırın tepsimizin tabanını hindistan cevizi ile kaplayalım.
  • Hazırladığımız muhallebimizi hindistan cevizinin üzerine gezdirerek dökelim ve yayalım.
  • Ardından muhallebimizi dinlenmesi için oda ısısında bekletelim.
  • Arasına sürmek için uygun bir karıştırma kabına krem şanti ve sütü alarak çırpalım. Krem şantimizin daha güzel kıvam alması için kullandığınız sütün soğuk olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Krem şantimiz koyulaştıktan sonra muhallebimizin üzerine eşit olacak şekilde yayalım.
  • Ardından tepsimizi buzdolabına kaldıralım ve yarım saat kadar dinlendirelim. Eğer vaktiniz yoksa dinlendirmeden direkt sarma aşamasına da geçebilirsiniz.
  • Sürenin sonunda tatlımızı dolaptan alalım ve 12 parça olacak şekilde dilimleyelim.
  • Ardından dilimlerimizi köşesinden tutalım ve dikkatli bir şekilde rulo yapalım.
  • Rulolarımızı servis tabağına alıp dilediğimiz şekilde süsleyelim. Sultan sarmalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder