11 Mart 2022 Cuma

Tas Kebabı Tarifi

 

Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg.dana kuşbaşı et
  • 1 baş kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle dana kuşbaşı et güzelce yıkanır. Kanlı suyundan süzülür.
  • Düdüklü tencerede üzerine geçene kadar su ilave edip dakikasına göre pişirilir.Benim 15 dk pişti.
  • Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanı iri iri doğranmış sivri yeşil biberleri, zeytinyağında pembeleştirilir,domates püresi ve salçayı da ekleyip bir kaç tur daha karıştırılır.
  • Haşlanmış etleri ve yeterince suyundan ilave edilir en son tuzunu da ekleyip 10 dk daha orta ateşte pişirilir.
  • Lokum kıvamında taş kebabımız hazır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder