3 Mart 2022 Perşembe

Yöresel Kesme Mantı Tarifi

 

Yöresel Kesme Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kesme mantı veya erişte
  • 100 gr kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tatlı toz biber
  • Tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak

    Yöresel Kesme Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kesme hamuru makarna haşlar gibi yumuşayana kadar haşlayın.
  • Kıymayı sıvıyağında güzelce kavurun.
  • Salçasını ,biberini ,tuzunu ekleyin.
  • Yarım çay bardağı su koyun pişirin.
  • Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
  • Haşlanmış hamurların suyunu süzgeçten süzdürün.
  • 1 kez üzerine soğuk su gezdirin sarımsaklı yoğurtla karıştırın.
  • En son üzerine kıymalı sosu ilave edin.
  • İsteğe göre kuru nane, baharatı ile servis edin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder