Tencerede Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 kilo tavuk but
- 2-3 adet patates
Sosu için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tepeleme tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1,5 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1,5 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- Tuz
- 2 parça yağlı kağıt
Tencerede Nar Gibi Kızarmış Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sosu için verilen bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
- Üzerine butları ekleyip iyice harmanlıyoruz.
- Tavukların üzerini streç filmle kapatıp bir saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Daha sonra uygun bir tencereye bir parça yağlı kağıt serip üzerine tavukları diziyoruz.
- Kalan sosun içerisine doğradığımız patatesleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Patatesleri de tavukların aralarına yerleştirip,diğer yağlı kağıdı üzerine açıklık kalmayacak şekilde kapatıyoruz.
- Tencerenin kapağını kapatıp önce ocağın en yüksek ateşinde cızırtı sesini duyana kadar pişiriyoruz.
- Ardından ocağın altını kısıp pişirmeye devam ediyoruz.
- Arada kontrol edip tavukların diğer tarafını çevirerek aynı şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder