22 Mart 2022 Salı

Tereyağlı Cevizli Erişte Tarifi

 

Tereyağlı Cevizli Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dolu su bardağı erişte (300 gr)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı sıcak su (500 ml)

Üzeri için;

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Peynir
  • Maydanoz

    Tereyağlı Cevizli Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak ısıtalım.
  • Ardından erişteyi ilave edeli ve karıştırarak erişteler hafif kızarmaya başlayıncaya kadar bir kaç dakika kavuralım.
  • Ardından sıcak suyu tencereye ilave edelim.
  • Tuzu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak enişteleri kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Diğer taraftan cevizi ince ince kıyalım.
  • Eriştelerimiz yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatalım, demlenmesi için bir parça kağıt havlu serip tencerenin kapağını kapatalım.
  • Üzeri için uygun bir tavada tereyağını erittikten sonra doğradığımız cevizleri ilave edelim.
  • Kırmızı toz biber ekleyelim. Cevizlerin ve toz biberin kokusu gelinceye kadar birkaç dakika birlikte kavuralım.
  • Yaklaşık 10-15 dakika dinlendirdiğimiz erişteye hazırladığımız cevizli sosu ilave ederek karıştıralım. Ben bir kısmını içine ekleyerek karıştırıyorum bir kısmında üzerinde kullanacağım.
  • Tereyağlı cevizli eniştemiz hazır. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine biraz daha tereyağlı ceviz gezdiriyorum. İsteğe bağlı olarak peynir ve maydanozu serpiştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder