Tereyağlı Cevizli Erişte Tarifi İçin Malzemeler
- 3 dolu su bardağı erişte (300 gr)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı sıcak su (500 ml)
Üzeri için;
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Peynir
- Maydanoz
Tereyağlı Cevizli Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak ısıtalım.
- Ardından erişteyi ilave edeli ve karıştırarak erişteler hafif kızarmaya başlayıncaya kadar bir kaç dakika kavuralım.
- Ardından sıcak suyu tencereye ilave edelim.
- Tuzu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak enişteleri kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Diğer taraftan cevizi ince ince kıyalım.
- Eriştelerimiz yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatalım, demlenmesi için bir parça kağıt havlu serip tencerenin kapağını kapatalım.
- Üzeri için uygun bir tavada tereyağını erittikten sonra doğradığımız cevizleri ilave edelim.
- Kırmızı toz biber ekleyelim. Cevizlerin ve toz biberin kokusu gelinceye kadar birkaç dakika birlikte kavuralım.
- Yaklaşık 10-15 dakika dinlendirdiğimiz erişteye hazırladığımız cevizli sosu ilave ederek karıştıralım. Ben bir kısmını içine ekleyerek karıştırıyorum bir kısmında üzerinde kullanacağım.
- Tereyağlı cevizli eniştemiz hazır. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine biraz daha tereyağlı ceviz gezdiriyorum. İsteğe bağlı olarak peynir ve maydanozu serpiştirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder