4 Mart 2022 Cuma

Velibah Tarifi

 

Velibah Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 1 paket küçük instant maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İçi için :

  • 3 adet haşlanmış patetes
  • 1 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 adet taze soğan
  • 1 tutam ince kıyım maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzerine sürme için :

  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Velibah Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya, ılık su ,şekeri bir kapta karıştıralım çözülsün .
  • Bir kaba unu koyalım, 2 bardak kadar koyalım .
  • Ortasını eritttiğimiz mayalı karışımı dökelim .
  • Unun üzerine tuzu serpelim, elimizle azar azar toplayarak bir su bardağı ılık su daha ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Unu da kıvamına göre ilave edelim çok sert bir hamur olmayacak.
  • Derim bir kaba alalım üzerine streç ile kaplayalım sıcak bir yerde bir saat mayalanması bekleyelim .
  • Diğer tarafta patatesleri düz bir tepsiye rendeleyelim .
  • Küçük doğranmış taze soğanı, ince kıyım maydanozu ,tuz, karabiberi ,loru katalım ,karıştırıp yoğuralım.
  • Yumurta büyüklüğünde toplar yapalım .
  • Kabaran hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım.
  • Altına üzerine un serpelim.
  • Pasta tabağı şekilde açalım.
  • Ortasına patatesli harcı koyalım .
  • Kenarlarından toplayarak kapatalım ,tekrar merdane pasta tabağı kadar açalım.
  • Yanmaz tavada altını üstünü orta ateşte çevirerek pişirelim, tepsiye alalım.
  • Erittiğimiz tereyağ sıvı yağı eritelim fırça ile sürelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder