Yalancı Tiramisu (Nefis Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler
- 32 adet kedidili bisküvi
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 300 gram labne peyniri
Kedidili bisküvileri ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
- Kakao
Yalancı Tiramisu (Nefis Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebimizi hazırlıyoruz. Bunun için tencereye vanilya ve labne peyniri hariç bütün malzemeleri koyup karıştırıyoruz.
- Muhallebi kaynayıp, kıvam alıncaya kadar pişirmeye devam ediyoruz. Kaynayıp göz göz olan muhallebiyi ocaktan alıp, ılıması için bekletiyoruz.
- Ilıyan muhallebiye vanilya ve labne peynirini ekleyip, mikser ile pürüzsüz olana dek çırpıyoruz. Kedidili bisküvileri kenar kısımların boyutuna göre taşan kısımları kesip, hazırlıyoruz.
- Bisküvileri ıslatmak için sütü, kahveyi ve şekeri karıştırıyoruz. Bisküvileri süte batırıp kalıbımızın kenarlarına diziyoruz.
- Muhallebinin yarısını kalıbın ortasına boşaltıp, kenar kısımlarından kalan bisküvilerin yarısını süte batırıp diziyoruz. Bu kez muhallebinin geri kalanını da boşaltıp, yaydıktan sonra diğer parçalarıda ayni şekilde üzerine diziyoruz.
- Hazır olan tatlımızın alt kısmını streç filmle kapatıp buzdolabında en az 4 saat dinlendiriyoruz (Bir gece önceden yaparsanız çok daha güzel olur)
- Dinlenip iyice donan tatlıyı servis tabağına ters çevirip üzerine kakao serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder