Yoğurtlu Marul Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 adet marul yaprağı
- 3 adet küçük salatalık
- 1 küçük kutu mısır
- Çeyrek demet dereotu
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı Tuz
Üzerine;
- Zeytinyağı
Yoğurtlu Marul Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle salatalıklarımızın kabuklarını alacalı soyalım ve küpler halinde doğrayalım.
- Ardından dereotu ve marulu da ince ince kıyalım.
- Karıştırma kabına süzme yoğurtları, mayonezi, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
- Daha sonra marul, dereotu, konserve mısır ve salatalığı da ekleyerek nazikçe karıştıralım.
- Güzelce karıştırdığımız marul mezesini servis tabağına alalım ve üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder