13 Mart 2022 Pazar

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 tane limon
  • 1-2 tane limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • Zeytinyağı
  • 2 küp şeker

     Nasıl Yapılır?

  • Önce garnitürleri patates havuç ve bezelye doğrayıp haşlayalım.
  • Daha sonra soğanları zeytinyağıyla hafif sotelendikten sonra şekerle biraz daha kavurduktan sonra garnitür ile enginarları ilave edip üzerine limon tuz ve suyu katıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.
  • Önce garnitürleri patates havuç ve bezelye doğrayıp haşlayalım.
  • Daha sonra soğanları zeytinyağıyla hafif sotelendikten sonra şekerle biraz daha kavurduktan sonra garnitür ile enginarları ilave edip üzerine limon tuz ve suyu katıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Soğuduktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder