Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

30 Katlı Pratik Çıtır Çıtır Ev Yapımı Cevizli Baklava Tarifi

 

30 Katlı Pratik Çıtır Çıtır Ev Yapımı Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 ml su bardağı ölçüsü
  • 100 ml çay bardağı ölçüsü
  • 40 cm tepsi ölçüsü
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim.)

Arası için;

  • 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 çorba kaşığı kavrulmuş dövülmüş susam (İsteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Hamuru açmak için;

  • 1 paket mısır nişastası (200 gr)

Aralarına sürmek için;

  • 1 paket teremyağ

Üzerine dökmek için;

  • 1 paket teremyağ ya da tereyağ

Şerbeti için;

  • 6,5 su bardağı su
  • 6 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon suyu

    30 Katlı Pratik Çıtır Çıtır Ev Yapımı Cevizli Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamur için un hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp, karıştıralım.
  • Elenmiş unu azar azar ekleyerek önce çırpıcıyla daha sonra elimizle yoğurmaya başlayalım.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Hamurun üzerine nemli bir bez ya da streç koyup, hava almasını engelleyen ve 1 buçuk- 2 saat dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru 3 eşit parçaya bölelim ve her parçayı 10 eşit bezeye bölelim. 6. 6. 6. Toplamda 30 beze yapalım ve üzerini örtüp 30 dakika daha bu şekilde dinlendirelim.
  • Bu aşamada şerbetimiz için bir tencereye şeker ve soğuk suyu alalım ve şeker eriyene kadar karıştıralım ve içine limon suyunuda ekleyelim.
  • Mutlaka eriyene kadar karıştırın bu şerbetin şekerlenmemesi için önemli bir nokta.
  • Kaynayan şerbetin altını kısıp 30 dakika kadar kaynatalım.
  • Bu arada iç malzemesini hazırlayalım, açacağımız nişastayı bir kaba boşaltalım ve baklavayı yapacağımız ortamı hazırlayalım. 1 paket yağı yakmayacak şekilde tavada eritelim.
  • Baklavamızı yapmaya geçebiliriz. Bunun için bezemizin birini alalım ve altına ve üstüne bolca nişasta döküp merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve bir kenara alalım.
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar daha nişasta koyup her tarafına yayalım.
  • Diğer 4 bezeyi de bu şekilde aralarına nişasta koyarak üst üste koyalım. Yani 5 kat beze kullanacağınız.
  • Açıp, üst üste koyduğumuz bezeleri tekrar merdaneyle biraz daha büyütelim ve daha sonra ara ara nişasta ekerek oklava yardımıyla açalım.
  • Tepsimizi üzerine koyup bakalım. Eğer yeterliyse bir bıçak ya da başka bir şeyle yarım cm dışardan başlayarak keselim.
  • Tepsimizin her yerini erittiğimiz yağ ile yağlayalım ve kestiğimiz hamuru tepsiye yerleştirelim.
  • Yufkanın heryerini boşluk kalmayacak şekilde yağlayalım. Yani her 5 katta bir aralarını yağlayacağız.
  • Tekrar diğer 5 bezeyi de aynı şekilde uygulayarak açıp, kesip yağlayalım, tepsiye yerleştirip yağlayalım.
  • Yani orta kısma gelene kadar toplamda 15 bezeyi bu şekilde yapıyoruz fakat ortasına geldiğimizde yağlamıyoruz.
  • Cevizini her yerine eşit bir şekilde döküyoruz.
  • Tekrar aynı şekilde 5+5+5 şeklinde aralarını yağlayarak yufkaları üst üste koyuyoruz.
  • Baklavanın kenarlarını bir bıçak yardımıyla kenarlarını içe alıyoruz.
  • Dikkatli bir şekilde istediğiniz gibi dilimleyebilirsiniz.
  • 1 paket teremyağı ya da tereyağını yakmayacak şekilde eritelim ve baklavamızın her yerine eşit bir şekilde dökelim.
  • 180 derecede ısıtılmış fırına koyup 1 saat pişirelim.
  • İyice pişen baklavayı fırından alalım ve 1-2 dakika ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerine yavaş yavaş kepçeyle dökelim.
  • Şerbetini çekince en az 4-5 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?