Antakya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı esmer karakılçık bulguru
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı su (400 ml-mercimeği haşlamak için)
- 1 çay bardağı zeytinyağı (125 ml)
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
Antakya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yeşil mercimeklerimizi haşlayalım. Bunun için tencereye aldığımız mercimeğin üzerine suyu ilave edelim ve orta ateşte haşlanmaya bırakalım.
- Mercimekleri çok fazla yumuşatmadan yaklaşık 15 dakika haşlamanız yeterli olacaktır.
- Diğer taraftan soyduğumuz soğanı julyen şeklinde doğrayalım.
- Uygun bir tencereye zeytinyağını alalım. Zeytinyağının üzerine doğradığımız soğanları ekleyerek güzelce kavuralım.
- Haşlanan mercimeklerimizin suyunu süzelim.
- Ardından kavurduğumuz soğanları bir kevgir yardımıyla yağın içerisinden alarak bir kaseye aktaralım.
- Tencerede kalan zeytinyağının üzerine karakılçık bulguru ve haşlanmış yeşil mercimeği ekleyerek 1-2 dakika karıştıralım.
- Tuzu da ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırarak kavuralım.
- Son olarak sıcak suyu ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım. Kaynayıncaya kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Pilavın suyunu tamamen çektiğini bir spatulayla kontrol edelim. Ardından ocağın altını kapatalım.
- Üzerine kağıt havlu örterek yaklaşık 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda iyice dinlenen pilavmızı şöyle bir karıştıralım.
- Servis tabağına aldığımız pilavın üzerine daha önceden kavurduğumuz soğanları ekleyerek servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder