3 Nisan 2022 Pazar

Antakya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Antakya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı esmer karakılçık bulguru
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı su (400 ml-mercimeği haşlamak için)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (125 ml)
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)

    Antakya Usulü Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yeşil mercimeklerimizi haşlayalım. Bunun için tencereye aldığımız mercimeğin üzerine suyu ilave edelim ve orta ateşte haşlanmaya bırakalım.
  • Mercimekleri çok fazla yumuşatmadan yaklaşık 15 dakika haşlamanız yeterli olacaktır.
  • Diğer taraftan soyduğumuz soğanı julyen şeklinde doğrayalım.
  • Uygun bir tencereye zeytinyağını alalım. Zeytinyağının üzerine doğradığımız soğanları ekleyerek güzelce kavuralım.
  • Haşlanan mercimeklerimizin suyunu süzelim.
  • Ardından kavurduğumuz soğanları bir kevgir yardımıyla yağın içerisinden alarak bir kaseye aktaralım.
  • Tencerede kalan zeytinyağının üzerine karakılçık bulguru ve haşlanmış yeşil mercimeği ekleyerek 1-2 dakika karıştıralım.
  • Tuzu da ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırarak kavuralım.
  • Son olarak  sıcak suyu ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım. Kaynayıncaya kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Pilavın suyunu tamamen çektiğini bir spatulayla kontrol edelim. Ardından ocağın altını kapatalım.
  • Üzerine kağıt havlu örterek yaklaşık 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda iyice dinlenen pilavmızı şöyle bir karıştıralım.
  • Servis tabağına aldığımız pilavın üzerine daha önceden kavurduğumuz soğanları ekleyerek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder