Aypare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 adet yumurta (Sarının 1 i üzerine)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2-3 su bardağı un
- Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
Aypare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Aypare tatlısının hamuru için karıştırma kabına tereyağını koyalım ve 1yumurta sarısını ayırıp, kalan yumurtaları pudra şekeri, irmik, vanilya ve kabartma tozunu koyalım iyice harmanlayarak
- Yavaş yavaş unu da ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edelim
- Hamurumuza çekilmiş cevizi ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
- Hamurumuz hazır olduktan sonra bir kenara alalım ve şerbetini hazırlayalım. Bir tencereye şeker ve suyu koyup 10 dakika kadar kaynatalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Daha sonra hazırladığımız hamuru tezgaha alalım ve ortadan ikiye bölelim ve böldüğümüz parçaları rulo haline getirelim.
- Hazırladığımız rulonun üzerine bastırarak yassı bir şekil verelim.
- Bir çay bardağı yardımıyla bastırarak tatlımızı ay şeklinde keserek hamur bitinceye kadar bu işlemi yapalım.
- Hafifçe yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
- Tatlılarımızın üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürdükten sonra önceden 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim.
- Daha son soğuyan şerbeti sıcak tatlıların üzerine gezdirelim.
- 1-2 saat dinlendirdikten sonra şerbetini güzelce çeken tatlılarımız süsleyerek servise hazır edelim. Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder