16 Nisan 2022 Cumartesi

Aypare Tatlısı Tarifi

 

Aypare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta (Sarının 1 i üzerine)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı un
  • Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

    Aypare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Aypare tatlısının hamuru için karıştırma kabına tereyağını koyalım ve 1yumurta sarısını ayırıp, kalan yumurtaları pudra şekeri, irmik, vanilya ve kabartma tozunu koyalım iyice harmanlayarak
  • Yavaş yavaş unu da ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edelim
  • Hamurumuza çekilmiş cevizi ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
  • Hamurumuz hazır olduktan sonra bir kenara alalım ve şerbetini hazırlayalım. Bir tencereye şeker ve suyu koyup 10 dakika kadar kaynatalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Daha sonra hazırladığımız hamuru tezgaha alalım ve ortadan ikiye bölelim ve böldüğümüz parçaları rulo haline getirelim.
  • Hazırladığımız rulonun üzerine bastırarak yassı bir şekil verelim.
  • Bir çay bardağı yardımıyla bastırarak tatlımızı ay şeklinde keserek hamur bitinceye kadar bu işlemi yapalım.
  • Hafifçe yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
  • Tatlılarımızın üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürdükten sonra önceden 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim.
  • Daha son soğuyan şerbeti sıcak tatlıların üzerine gezdirelim.
  • 1-2 saat dinlendirdikten sonra şerbetini güzelce çeken tatlılarımız süsleyerek servise hazır edelim. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder