Narlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram labne peyniri
- 1 paket krema 200 gram
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 limon rendesi
- Yarım limon suyu
- 1 paket vanilya
Taban malzemeleri için;
- 2 paket eti burçak bisküvi
- 125 gram tereyağı
- 1 kase dövülmüş fındık
Sos için;
- 2 su bardağı nar suyu
- Yarım su bardağı su
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
Narlı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri robottan geçirin ve eritilmiş tereyağı ve fındıkları ekleyip, karıştırın. Kelepçeli kabınıza bastırarak yerleştirin 3-4 dk buzlumda bekletin iç harcı için derin bir kaseye labne ve kremayı ekleyip karıştıralım.
- Sonra diğer malzemeleri ekleyelim yalnız yumurtaları tek tek ekleyin fazlada çırpmayalım, önceden fırının altına su dolu bir kase koyalım cheesecake çatmaktasın diye.
- 170 derece ayarlayalım kalıbımızı alüminyum folyoyla kaplayın ve iç harcı bisküvilerin üstüne döküp fırının orta rafına koyun 45-50 dakika pişirin şiştiğini kontrol edin kabı salladıgınızda ortası sabitse pişmiştir.
- Cheesecake çıkarın ve oda sıcaklığına geldiğinde nar sosunuzu dökün nar sosu nar sosunun yapılışı bir tencereye bütün malzemeleri koyun ve pişirmeye bırakın, koyulaşınca ocaktan alın, soğumaya bırakın.
- Soğuyan sosu cheesecake üzerine dökün ve bir gece dinlendirip, istediğiniz gibi süsleyin servis yapın şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder