Humus Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/3 su bardağı tahin
- 1 limonun suyu veya 2-3 yemek kaşığı hazır limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı biber
- Sumak
Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak haşlanmış nohutların kabuklarını elimizle soyalım.
- Ardından nohutlarımızı rondoya alalım ve üzerine limon suyu, tahin, sarımsak, kimyon ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
- Tüm malzemeler birbiri ile özdeşleştikten sonra rondonun kapağını açalım. Eğer humusun istediğiniz kıvamda değilse su ilavesi yaparak ayarlayabilirsiniz.
- Hazırladığımız humusu servis tabağına alalım ve kaşıkla şekillendirelim.
- Ardından süslemek için ortasına haşlanmış nohut ve kırmızı biberle renklendirdiğimiz zeytinyağından gezdirelim.
- Son olarak sumak ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis edelim. Hazırlaması oldukça kolay mezelerden olan humusu deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder