15 Nisan 2022 Cuma

Granola Bar Tarifi

 

Granola Bar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı Turna Yemişli & Kabak Çekirdekli Vitalis Kavrulmuş Müsli
  • Yarım çay bardağı bal (60 ml)
  • Yarım çay bardağı pekmez (60 ml)
  • 1 adet muz
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış çiğ badem
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış çiğ kaju
  • Yarım çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu

    Granola Bar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak cevizi, kajuyu ve bademi bıçak yardımı ile iri bir şekilde kıyalım.
  • Ardından muzumuzun kabuklarını soyalım ve çatal yardımıyla ezelim.
  • Üzerine bal, pekmez, irice kıydığımız kuru yemişler, susam ve keten tohumunu ilave edelim.
  • Turna yemişli ve kabak çekirdekli  kavrulmuş müsliden de ilave ederek spatula yardımı ile karıştıralım.
  • Fırın tepsimize pişirme kağıdı serelim ve hazırladığımız karışımı pişirme kağıdına dökerek spatulayla düzeltelim ve dikdörtgen şeklini verelim.
  • Hazırladığımız granola barımızı önceden ısıtılmış 160°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldığımız granoları sıcağıyla dilimlere ayıralım. Bu aşamada rahat bir şekilde dilimleyebilmek için sıcakken dilimlemelisiniz.
  • Dilimlediğimiz granoları 1-2 saat kadar soğumaya bırakalım.
  • Dinlenip sert bir kıvam alan granolarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder