Granola Bar Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı Turna Yemişli & Kabak Çekirdekli Vitalis Kavrulmuş Müsli
- Yarım çay bardağı bal (60 ml)
- Yarım çay bardağı pekmez (60 ml)
- 1 adet muz
- 1 çay bardağı iri kıyılmış çiğ badem
- 1 çay bardağı iri kıyılmış çiğ kaju
- Yarım çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı keten tohumu
Granola Bar Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak cevizi, kajuyu ve bademi bıçak yardımı ile iri bir şekilde kıyalım.
- Ardından muzumuzun kabuklarını soyalım ve çatal yardımıyla ezelim.
- Üzerine bal, pekmez, irice kıydığımız kuru yemişler, susam ve keten tohumunu ilave edelim.
- Turna yemişli ve kabak çekirdekli kavrulmuş müsliden de ilave ederek spatula yardımı ile karıştıralım.
- Fırın tepsimize pişirme kağıdı serelim ve hazırladığımız karışımı pişirme kağıdına dökerek spatulayla düzeltelim ve dikdörtgen şeklini verelim.
- Hazırladığımız granola barımızı önceden ısıtılmış 160°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Fırından aldığımız granoları sıcağıyla dilimlere ayıralım. Bu aşamada rahat bir şekilde dilimleyebilmek için sıcakken dilimlemelisiniz.
- Dilimlediğimiz granoları 1-2 saat kadar soğumaya bırakalım.
- Dinlenip sert bir kıvam alan granolarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder