Bisküvili Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 paket kakaolu bisküvi
- 1 kase süt (Bisküvileri ıslatmak için)
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağından az şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- Vanilya
- 1 paket kremşanti
Üzeri için;
- 1 paket kremşanti
- Hindistancevizi
Bisküvili Baton Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremayı hazırlıyoruz. Kremşanti ve vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye alıp, sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Üzerini streçleyip, soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca vanilya ve kremşantiyi ekleyip, mikserliyoruz.
- Baton bir kalıba buzdolabı poşeti serip, bisküvileri tek tek süte batırıp bir kaşık krema sürüyoruz.
- Kalıbın geniş yerinden başlayarak bisküvileri dikey olarak diziyoruz. Tüm bisküviler bitince en üstünüde kremayla sıvayıp üzerini kenardan sarkan poşetle kapatıyoruz.
- Buzdolabında dinlendiriyoruz. Ne kadar dinlenirse sekli o kadar düzgün olur.
- Daha sonra 1 poşet şantiyi sütle hazırlayarak üzerini güzelce sıvıyoruz ve bol hindistancevizi serpiştiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder