2 Nisan 2022 Cumartesi

Bisküvili Baton Pasta Tarifi

 

Bisküvili Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 paket kakaolu bisküvi
  • 1 kase süt (Bisküvileri ıslatmak için)

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağından az şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Vanilya
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için;

  • 1 paket kremşanti
  • Hindistancevizi

    Bisküvili Baton Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kremayı hazırlıyoruz. Kremşanti ve vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye alıp, sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
  • Üzerini streçleyip, soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca vanilya ve kremşantiyi ekleyip, mikserliyoruz.
  • Baton bir kalıba buzdolabı poşeti serip, bisküvileri tek tek süte batırıp bir kaşık krema sürüyoruz.
  • Kalıbın geniş yerinden başlayarak bisküvileri dikey olarak diziyoruz. Tüm bisküviler bitince en üstünüde kremayla sıvayıp üzerini kenardan sarkan poşetle kapatıyoruz.
  • Buzdolabında dinlendiriyoruz. Ne kadar dinlenirse sekli o kadar düzgün olur.
  • Daha sonra 1 poşet şantiyi sütle hazırlayarak üzerini güzelce sıvıyoruz ve bol hindistancevizi serpiştiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder