14 Nisan 2022 Perşembe

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 tane yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon

Üzeri için;

  • Ceviz, fındık, fıstık vs.

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu azıcık ağdalaşana kadar kaynatın ve bi kaç damla limon ekleyin.
  • Yoğurma kabına margarin, sıvı yağ, şeker, pudra şekeri, irmik, yumurta ve vanilin koyup birbirine güzelce yedirin.
  • Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyip margarin iyice eriyinceye kadar yoğurun.
  • Altını yağlamış olduğunuz tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar yaparak ortasına parmağınızı hafifçe batırın.
  • Tüm hamuru bitirdikten sonra ayırmış olduğunuz yumurtayı üzerine sürün.
  • İsteğe bağlı olarak üzerine ceviz, fındık, fıstık vs koyabilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180° lik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
  • Soğuyan şerbeti ılık tatlının üstüne dökün.
  • Birkaç saat buzdolabında dinlendirin.
  • Afiyet olsunn 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder