Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 tane yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
- 4 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Bir kaç damla limon
Üzeri için;
- Ceviz, fındık, fıstık vs.
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu azıcık ağdalaşana kadar kaynatın ve bi kaç damla limon ekleyin.
- Yoğurma kabına margarin, sıvı yağ, şeker, pudra şekeri, irmik, yumurta ve vanilin koyup birbirine güzelce yedirin.
- Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyip margarin iyice eriyinceye kadar yoğurun.
- Altını yağlamış olduğunuz tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar yaparak ortasına parmağınızı hafifçe batırın.
- Tüm hamuru bitirdikten sonra ayırmış olduğunuz yumurtayı üzerine sürün.
- İsteğe bağlı olarak üzerine ceviz, fındık, fıstık vs koyabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180° lik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
- Soğuyan şerbeti ılık tatlının üstüne dökün.
- Birkaç saat buzdolabında dinlendirin.
Afiyet olsunn
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder