5 Nisan 2022 Salı

Çilekli Pasta Tarifi

 

Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Tart kalıbı kek için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı ucuyla karbonat

Krema için:

  • 2 kutu soğuk krema (400ml)
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket krema sertleştirici (1 yemek kaşığı krem şanti)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 250 gram mascarpone peyniri

Üzeri için:

  • 500 gr çilek(4 e bölünmüş)
  • 2 paket kırmızı renkli jöle

Küçük boy çay bardağı ölçüsü ile

Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Keki için küçük bir kapta un, kabartma tozu,kakao,vanilya,karbonat ve bir çimdik tuz karıştırılır.
  2. Ayrı bir çırpma kabına yumurta ve şeker koyulur beyazlaşana kadar çırpılır.
  3. Sıvıyağ ve süt eklenir ve çok az tekrar çırpılır.
  4. Karıştırılan un eleyerek sıvı karışıma eklenir ve bir çırpma teli ile karıştırılır.
  5. Tart kalıbı tereyağ ile yağlanır ve her tarafına gelecek şekilde kakao serpilir.
  6. Kek harcı tart kalıbına alınır ve 180 derece ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirilir. (kürdan testi yapıp fırından çıkarın).
  7. Krema için bütün malzemeler bir çırpma kabına alınır ve mikser ile sertleşene kadar çırpılır.
  8. Kek soğuyunca servis kabına ters çevirip çıkarılır.
  9. Hazırlanan krema kekin üzerine sürülür.
  10. Dilimlenmiş çilekler kremanın üzerine dizilir.
  11. Pasta jölesi paketin üzerinde yazan tarife göre hazırlanır ve çileklerin her tarafına gezdirilir.
  12. 4-5 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder