Çilekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Tart kalıbı kek için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı ucuyla karbonat
Krema için:
- 2 kutu soğuk krema (400ml)
- 2 paket vanilya
- 2 paket krema sertleştirici (1 yemek kaşığı krem şanti)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 250 gram mascarpone peyniri
Üzeri için:
- 500 gr çilek(4 e bölünmüş)
- 2 paket kırmızı renkli jöle
Küçük boy çay bardağı ölçüsü ile
Çilekli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Keki için küçük bir kapta un, kabartma tozu,kakao,vanilya,karbonat ve bir çimdik tuz karıştırılır.
- Ayrı bir çırpma kabına yumurta ve şeker koyulur beyazlaşana kadar çırpılır.
- Sıvıyağ ve süt eklenir ve çok az tekrar çırpılır.
- Karıştırılan un eleyerek sıvı karışıma eklenir ve bir çırpma teli ile karıştırılır.
- Tart kalıbı tereyağ ile yağlanır ve her tarafına gelecek şekilde kakao serpilir.
- Kek harcı tart kalıbına alınır ve 180 derece ısınmış fırında 20 dakika kadar pişirilir. (kürdan testi yapıp fırından çıkarın).
- Krema için bütün malzemeler bir çırpma kabına alınır ve mikser ile sertleşene kadar çırpılır.
- Kek soğuyunca servis kabına ters çevirip çıkarılır.
- Hazırlanan krema kekin üzerine sürülür.
- Dilimlenmiş çilekler kremanın üzerine dizilir.
- Pasta jölesi paketin üzerinde yazan tarife göre hazırlanır ve çileklerin her tarafına gezdirilir.
- 4-5 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder