Kaşık Kaşık Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için;
- 1 litre süt
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 kutu krema
Arası için;
- 1 paket bisküvi
- Muz
- Çilek
Kaşık Kaşık Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküvileri robottan geçirelim.
- Kreması için vanilya ve krema hariç diğer malzemeleri tenceremize alalım iyice karıştırdıktan sonra altını açıp kaynayıp kıvam alana kadar sürekli karıştıralım ( çırpma teli ile ).
- Kıvam aldıktan sonra altını kapatıp vanilyasını ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
- Üzerinin kabuklanmaması için üzerini hava almayacak şekilde örtelim.
- Soğuduktan sonra 1 paket kremayı ekleyip bir mikser yardımı ile iyice çırpalım (bu şekilde daha pürüzsüz kıvam olacaktır )
- Tatlımızı koyacağımız uygun kaplara yarışın gelecek şekilde kremamızı ekleyip arasına robottan geçirdiğimiz bisküvileri yerleştirelim ve kenarlarına çilek ve muz ekleyelim ( küçük küpler şeklinde kesip arasına da ekleyebilirsiniz )
- Tekrar kremamızı ekleyip üzerine kalan bisküvi parçalarını yerleştirip üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz :)
- Buzdolabında en az 3-4 saat soğuduktan sonra ikram edebilirsiniz. Dilerseniz üzerine erittiğiniz çikolata ile sunum yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder