3 Nisan 2022 Pazar

Tavuklu Saray Bohçası Tarifi

 

Tavuklu Saray Bohçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adetin yarısı yarım yufka
  • 1 su bardağı kaşar rendesi

İç harcı için;

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet biber
  • 1 yemek kaşığı salça veya 1-2 tane domates
  • Tuz, isteğe göre kimyon, karabiber, kekik

Beşamel sos için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

    Tavuklu Saray Bohçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce soğanımızı küp küp kesip kavuruyoruz, ardından içine küp küp kestiğimiz havuçları ve biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz, bir yandan ufak ufak kestiğimiz tavuklarımızı içine ekleyip, kekik, karabiber ve tuz ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  • En son 1 kaşık salçamızıda ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Başka bir tencerede zeytinyağımıza unumuzu ekleyip kavuruyoruz, üzerine sütümüzü ve tuzumuzu ekleyip beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Ve şimdi birleştirme zamanı.
  • Yufkamızı iki parçaya bölüyoruz, bir kase içine koyup iç malzememizi içine koyup ters çeviriyoruz.
    Borcamın içine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine beşamel sosumuzu döküp oncesinde 180 derece işittiğimiz fırına koyup yarım saate yakın pişiriyoruz son beş dakikasında üzerine kaşar rendeleyip koyuyoruz.
    Ve yemeğimiz hazır :) afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder