19 Nisan 2022 Salı

Döner Ekmeği Tarifi

 

Döner Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yaş maya
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4,5 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz

    Döner Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına koyun karıştırın.
  • Mayanız eridikten sonra unu ilave edin ve yoğurun. Hamuru 1 saat mayalandırın.
  • Hamurunuz mayalandıktan sonra altı adet beze alın ve üzerini örtün, tekrardan 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenmiş olan bezeleri gösterdiğim büyüklükte açın ve fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 250 derece alt üst ayar fırında dikkatli bir şekilde 7 veya 8 dakika arası pişirin.  Lütfen dikkat edin ekmekler çok çabuk yana biliyor. Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun 🤗
  • Not: Kullandığım bardak ölçüm 200ml su bardağı. Lütfen tarife uyacak arkadaşlar 200ml su bardağı kullansın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder