Döner Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yaş maya
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 4,5 su bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
Döner Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına koyun karıştırın.
- Mayanız eridikten sonra unu ilave edin ve yoğurun. Hamuru 1 saat mayalandırın.
- Hamurunuz mayalandıktan sonra altı adet beze alın ve üzerini örtün, tekrardan 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Dinlenmiş olan bezeleri gösterdiğim büyüklükte açın ve fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 250 derece alt üst ayar fırında dikkatli bir şekilde 7 veya 8 dakika arası pişirin. Lütfen dikkat edin ekmekler çok çabuk yana biliyor. Deneyecek olan arkadaşlara şimdiden afiyet olsun 🤗
Not: Kullandığım bardak ölçüm 200ml su bardağı. Lütfen tarife uyacak arkadaşlar 200ml su bardağı kullansın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder