Fırın Kullanmadan Tavada Pişen El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un 700gr kadar
- 2su bardağı eli yakmayacak ısıda sıcak 400ml sıcak su
- 1 yemek kaşığı tuz
İç harç için;
- 5-6 adet haşlamış patates
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet maydanoz
Yufkalara sürmek için;
- 1yemek kaşığı eritilip, soğutulmuş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ 100ml.
Fırın Kullanmadan Tavada Pişen El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına öncelikle unu ve tuzu ekleyip karıştıralım üzerine ilk olarak bir bardak suya ekleyip karıştıralım diğer bardağı yavaş yavaş ekleyip karıştırarak yoğurmaya başlayalım.
- Hamur toplanınca tezgah üzerine alalım ve yaklaşık 5 dakika boyunca yoğuralım yoğurma işi bittikten sonra hamuru 17 eşit parçaya bölelim ve elimizde yuvarlayıp, beze yapalım.
- Hazırlamış olduğumuz her bir bezeyi tezgah üzerinde biraz unlayıp tatlı tabağı büyüklüğünde açalım hamur açma işlemi de bittikten sonra yağları birbirine karıştıralım.
- 1 adet açmış olduğumuz hamuru derin bir kap içerisine alalım üzerine 1-2 yemek kaşığı hazırlamış olduğumuz yağdan her tarafına sürelim, üzerine yine 1 yufka bırakalım ve tekrar ya sürüp, yufka eklemeyelim.
- Böylelikle bütün yufka bitinceye kadar bu şekilde devam edelim .
- Hamur yağlama işlemi bittikten sonra hamurun üzerini bir poşet ile hava almayacak şekilde örtelim ve sıcak bir ortamda 25 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamurdan 1 adet alalım ve tezgah üzerinde uç kısımlarından dışarı doğru çektirerek hamur açmaya başlayalım. Yavaş hareketlerle uç kısımdan çekiştirerek genişletip büyütelim.
- İstediğimiz inceliği gelince iç harçtan 2 yemek kaşığı kadar serpiştirelim üç kısmından da yuvarlayıp uzunca bir olay yapalım karşıdaki ucu da aynı şekilde yuvarlayıp ortada buluşturalım ve bıçak yardımı ile tam ortadan boydan boya keselim.
- Hamurun üç kısmından kendi etrafında dolayıp saralım yanmaz yapışmaz bir tavayı 3 _4 yemek kaşığı hazırlamış olduğunuz yağdan sürelim ve hazırlamış olduğumuz böreği ortasına bırakalım.
- Daha sonraki açtığımız yufkayı tavadaki böreğin etrafında dolayalım tavada doluncaya kadar bu şekilde devam edelim bu malzemeden 4 adet 26 santim tava böreği çıkıyor.
- Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerini 2-3 yemek kaşığı yağdan sürelim her tarafını yağlayalım ve ocağın büyük gözüne alalım.
- Üzerine kapatıp en kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika altı kızarıncaya kadar pişirelim düz bir tabak yardımıyla böreği çevirelim ve diğer yüzüde 8-10 dakika kadar kızarıncaya kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Biraz dinlendirdikten sonra s dilimleyip servis edelim deneyeceklere afiyet olsun hoşça kalın allah’a emanet olun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder