Sebzeli Omlet Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (sebzeler için)
- 2 adet yumurta
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 5-6 adet mantar
- 2-3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (yumurta için)
Sebzeli Omlet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sebzelerimizi hazırlayalım. Bunun için yıkadığımız kırmızı ve yeşil biberi ince ince doğrayalım.
- Saplarını çıkarıp kabuklarını soyduğumuz mantarları da ince dilimler halinde doğrayalım.
- Domatesimizin kabuğunu soyalım ve doğrayalım.
- Ardından uygun bir karıştırma kabına yumurta ve tuzu alarak güzelce çırpalım.
- Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı ekleyelim, doğradığımız biberleri ekleyerek biberler diriliğini kaybedene kadar soteleyelim.
- Mantarlarımızı ilave edelim ve onları da soteleyelim.
- Mantarlarımızda piştikten sonra üzerine domatesimizi ekleyelim, ve karıştıralım.
- Üzerlerine tuzun yarısını ekleyelim ve karıştıralım, pişirmeye devam edelim.
- Sebzelerimiz piştikten sonra kevgir ile uygun bir tabağa alalım.
- Tavayı tekrar ocağa alalım ve üzerine tereyağını ekleyerek eritelim.
- Tereyağımız eridikten sonra çırptığımız yumurtamızı tavamıza alalım ve tavayı sağa sola çevirerek yumurtanın eşit yayılmasını sağlayalım.
- Yumurtamız pişmek üzereyken yarısına sotelediğimiz sebzeleri yayalım.
- Rendelediğimiz kaşar peynirini de üzerine ekleyerek pişirmeye devam edelim.
- Omletimizin üzerine sebzelerden koymadığımız kısmını sebzelerin üzerine doğru kapatalım.
- Kısık ateşte omletimizin kaşar peyniri eriyene kadar omletimizi pişirelim.
- Tamamen pişen sebzeli omletimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder