Fırında Ispanak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 adet yumurta (3 de olabilir)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz ve baharat
Üzerine;
- 100 gram kaşar peyniri rendesi
Su bardağı ölçüsü-200 ml Çay bardağı ölçüsü-125 ml
Fırında Ispanak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ispanakları yıkayıp doğrayın. Büyük bir kabın içine alın ve tuz serpin.
- Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın ve ıspanağın içine koyun.
- Ayrı bir kapta yumurtaları kırın, içine sırasıyla unu, sütü, yağı ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.
- Bu harcı ıspanakların üzerine dökün ve iyice harmanlayın.
- Borcam tepsiyi yağlayın, içine ıspanakları dökün ve elinizle yaydırın.
- Daha önce ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve tekrar kaşarlar pişene kadar bir 15 dakika kadar daha pişirin.
- Fırından çıkarıp, ilk sıcaklığı geçince istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder