Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 10 yaprak güllaç
Şerbeti için;
- 8,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
Arası için;
- Fındık
- 2 yemek kaşığı gül suyu
Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için; sütü ve şekeri tencereye alıp şekere eriyen kadar ısıtalım, kaynamasına gerek yok. Şerbeti şeker eriyince ocaktan alalım.
- Dikdörtgen borcam kullandım evinizde olan herhangi bir borcama yapabilirsiniz.
- Güllaç yapraklarını bölerek borcama yerleştirelim ve her katına şerbet dökelim.
- Beş kat güllaç yaprağını yerleştirdikten sonra arasına fındığı serpelim.
- Kalan beş kat güllaç yaprağını da eşit şekilde yerleştirip, her katına şerbeti dökelim. Kalan şerbeti de üzerine gezdirelim.
- Buzdolabında soğuduktan sonra arzunuza göre süsleyip, servis edebilirsiniz 🥰 Afiyet olsun 🤤
Not: Ben gül suyu sevdiğim için 2 yemek kaşığı ekledim sizler sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder