18 Nisan 2022 Pazartesi

Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 yaprak güllaç

Şerbeti için;

  • 8,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker

Arası için;

  • Fındık
  • 2 yemek kaşığı gül suyu

    Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; sütü ve şekeri tencereye alıp şekere eriyen kadar ısıtalım, kaynamasına gerek yok. Şerbeti şeker eriyince ocaktan alalım.
  • Dikdörtgen borcam kullandım evinizde olan herhangi bir borcama yapabilirsiniz.
  • Güllaç yapraklarını bölerek borcama yerleştirelim ve her katına şerbet dökelim.
  • Beş kat güllaç yaprağını yerleştirdikten sonra arasına fındığı serpelim.
  • Kalan beş kat güllaç yaprağını da eşit şekilde yerleştirip, her katına şerbeti dökelim. Kalan şerbeti de üzerine gezdirelim.
  • Buzdolabında soğuduktan sonra arzunuza göre süsleyip, servis edebilirsiniz 🥰 Afiyet olsun 🤤
  • Not: Ben gül suyu sevdiğim için 2 yemek kaşığı ekledim sizler sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder