18 Nisan 2022 Pazartesi

Tam Ölçü Güllaç (Ramazan-ı Şerifde Vazgeçilmez Hafif Leziz Tatlı) Tarifi

 

Tam Ölçü Güllaç (Ramazan-ı Şerifde Vazgeçilmez Hafif Leziz Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram güllaç (10 yaprak)
  • 3 litre+ 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz (Çekilmiş olacak)
  • 1 paket vanilin

Üzerine

  • Ceviz ve çilek

    Tam Ölçü Güllaç (Ramazan-ı Şerifde Vazgeçilmez Hafif Leziz Tatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sütümüzü ve şekeri bir tencereye alırız ve karıştırırız.
  • Şeker eriyince ocaktan alırız.
  • Üzerine 1 paket vanilin ekleyip karıştırırız.
  • Parmağımız 7 ye kadar saydığımız da yanmıyorsa tatlı yapımına geçebiliriz.
  • İlk yaprağı tepsimize alırız üzerine yeterince süt şerbetinden ilave ederiz.
  • 5 kat olacak şekilde işleme devam ederiz.
  • 5. Kata gelince ceviz serperiz ve diğer 5 yaprağı da aynı şekilde süt şerbeti dökerek 5 üst katı da tamamlıyoruz.
  • Sütünü çekmeye başlayınca dilimleyip süsleme yaparız .
  • 3- 4 saat dinlendikten sonra servis ederiz. Afiyet olsun.
    Not :1 gün önceden yapılırsa sütlü tatlı daha güzel oluyor sabredemeyen tüketebilir 4 saat sonra .
    Kanalıma abone olup bildirim zilini açıp beğeni yaparsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder