Tam Ölçü Güllaç (Ramazan-ı Şerifde Vazgeçilmez Hafif Leziz Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram güllaç (10 yaprak)
- 3 litre+ 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz (Çekilmiş olacak)
- 1 paket vanilin
Üzerine
- Ceviz ve çilek
Tam Ölçü Güllaç (Ramazan-ı Şerifde Vazgeçilmez Hafif Leziz Tatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sütümüzü ve şekeri bir tencereye alırız ve karıştırırız.
- Şeker eriyince ocaktan alırız.
- Üzerine 1 paket vanilin ekleyip karıştırırız.
- Parmağımız 7 ye kadar saydığımız da yanmıyorsa tatlı yapımına geçebiliriz.
- İlk yaprağı tepsimize alırız üzerine yeterince süt şerbetinden ilave ederiz.
- 5 kat olacak şekilde işleme devam ederiz.
- 5. Kata gelince ceviz serperiz ve diğer 5 yaprağı da aynı şekilde süt şerbeti dökerek 5 üst katı da tamamlıyoruz.
- Sütünü çekmeye başlayınca dilimleyip süsleme yaparız .
- 3- 4 saat dinlendikten sonra servis ederiz. Afiyet olsun.
Not :1 gün önceden yapılırsa sütlü tatlı daha güzel oluyor sabredemeyen tüketebilir 4 saat sonra .
Kanalıma abone olup bildirim zilini açıp beğeni yaparsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder