Köz Biberli Havuç Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 küçük közlemiş biber
- 6-7 kornişon turşu
- Tuz
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
Üzeri için;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz pulbiber
- 1 çay bardağı hafif kırılmış ceviz
Köz Biberli Havuç Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuçlar rendelenir. Ocağa aldığımız tavaya zeytinyağı hafif kızınca havuçlar konur güzelce kavrulur.
- Soğuyan havuçlara közlenmiş ince doğranmış biber ve turşu da eklenip, karıştırılır.
- Ayrı bir kapta yoğurt mayonez ve sarımsak karıştırılıp havuç karışımına eklenir, servis kabına alınır.
- Küçük bir tavada kızan yağa cevizle eklenir biraz kavrulur sonra toz pulbiber eklenir hafif kavrulunca ocağı kapatalım.
- Servis kabına aldığımız karışımımıza cevizli sosu döküp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder