16 Nisan 2022 Cumartesi

Köz Biberli Havuç Mezesi Tarifi

 

Köz Biberli Havuç Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 küçük közlemiş biber
  • 6-7 kornişon turşu
  • Tuz
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz pulbiber
  • 1 çay bardağı hafif kırılmış ceviz

    Köz Biberli Havuç Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçlar rendelenir. Ocağa aldığımız tavaya zeytinyağı hafif kızınca havuçlar konur güzelce kavrulur.
  • Soğuyan havuçlara közlenmiş ince doğranmış biber ve turşu da eklenip, karıştırılır.
  • Ayrı bir kapta yoğurt mayonez ve sarımsak karıştırılıp havuç karışımına eklenir, servis kabına alınır.
  • Küçük bir tavada kızan yağa cevizle eklenir biraz kavrulur sonra toz pulbiber eklenir hafif kavrulunca ocağı kapatalım.
  • Servis kabına aldığımız karışımımıza cevizli sosu döküp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder