İçli Kete Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) sıvı yağ
- 1 paket maya
- 6-7 su bardağı un
- Tuz
- 2 yumurta aklar içe sarılar üste
İçi için;
- 2 su bardağı un
- 1 kase ayıklanmış iri çekilmiş ceviz
- 100 gram tereyağı
Arasına sürmek için;
- Sıvı yağ ve tereyağı karışımı
İçli Kete Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kabımıza maya, şeker, tuz, yağ ve sütümüzü alıp güzelce karıştıralım.
- Üzerine kontrollü bir şekilde un ilave ederek hamurumuzu oluşturalım ve üzeri kapalı bir şekilde 15-20 dk bekletelim.
- Hamurumuz dinlenirken tereyağı koyduğumuz tavamıza unumuzu alarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Ceviz ve tuzuda ilave ederek biraz daha kavurup ocaktan alalım.
- Dinlenen hamurumuzu bezelere ayırıp açalım.
- Açtığımız hamura tereyağı karışımımızdan sürerek videoda görüldüğü şekilde katlayalım.
- Kare şekli verdiğimiz hamurun ortasına iç harcımızdan koyarak zarf şeklinde katlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirelim.
- Diğer bezelerimize de aynı işlemi uygulayalım.
- Son olarak üzerlerine yumurta sürerek önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda 20-25 dk pişirelim. Ketelerimiz servise hazır👩🏻🍳. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder