16 Nisan 2022 Cumartesi

İçli Kete Tarifi

 

İçli Kete Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) sıvı yağ
  • 1 paket maya
  • 6-7 su bardağı un
  • Tuz
  • 2 yumurta aklar içe sarılar üste

İçi için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 kase ayıklanmış iri çekilmiş ceviz
  • 100 gram tereyağı

Arasına sürmek için;

  • Sıvı yağ ve tereyağı karışımı

    İçli Kete Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karıştırma kabımıza maya, şeker, tuz, yağ ve sütümüzü alıp güzelce karıştıralım.
  • Üzerine kontrollü bir şekilde un ilave ederek hamurumuzu oluşturalım ve üzeri kapalı bir şekilde 15-20 dk bekletelim.
  • Hamurumuz dinlenirken tereyağı koyduğumuz tavamıza unumuzu alarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Ceviz ve tuzuda ilave ederek biraz daha kavurup ocaktan alalım.
  • Dinlenen hamurumuzu bezelere ayırıp açalım.
  • Açtığımız hamura tereyağı karışımımızdan sürerek videoda görüldüğü şekilde katlayalım.
  • Kare şekli verdiğimiz hamurun ortasına iç harcımızdan koyarak zarf şeklinde katlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirelim.
  • Diğer bezelerimize de aynı işlemi uygulayalım.
  • Son olarak üzerlerine yumurta sürerek önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda 20-25 dk pişirelim. Ketelerimiz servise hazır👩🏻‍🍳. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder