Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarim çay bardağı şeker
- 125 gram margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yada 2.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 3-4 damla limon suyu
Üzeri için;
- Badem
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için tencereye su ve şekeri limonu alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15-16 dakika kaynattıktan sonra kenarda soğumaya bırakılır.
- Hamuru için; derin bir kaba bütün malzemeleri ekleyip karıştırın, unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlayıp borcama dizin. Üzerlerine birer badem batırıp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti dökün ve alüminyum folyo ile üstünü kapatın yaklaşık 2 saat şerbeti çekene kadar dinlendirin. Sonra aleminyum folyoyu alın Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder