16 Nisan 2022 Cumartesi

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarim çay bardağı şeker
  • 125 gram margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yada 2.5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Üzeri için;

  • Badem

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için tencereye su ve şekeri limonu alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15-16 dakika kaynattıktan sonra kenarda soğumaya bırakılır.
  • Hamuru için; derin bir kaba bütün malzemeleri ekleyip karıştırın, unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlayıp borcama dizin. Üzerlerine birer badem batırıp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti dökün ve alüminyum folyo ile üstünü kapatın yaklaşık 2 saat şerbeti çekene kadar dinlendirin. Sonra aleminyum folyoyu alın Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder