İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Bulamak için;
- İrmik
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 kaç damla limon suyu
İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbet için sıcak su ve şeker karıştırılır. Şerbeti kaynatmıyoruz.
- Yoğurma kabına sun dışında malzemeler alınır ve karıştırılır.
- Üzerine unda eklenip yoğrulur.
- Hamurdan ceviz kadar parçalar alınıp yuvarlanır ve irmiğe bulanır.
- Bir bıçak ile resimlerde gösterdiğim gibi şekil verilir.
- Tepsiye dizilip 180 derece fırında alt üst güzelce kızarana kadar pişirilir.
- Sıcak tatlılarımızın üzerine kaynatmadan hazırladığımız şerbet dökülür ve üzeri kapatılıp dinlenemeye bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder