Kremasız Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Karamel sosu için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı su (125 ml)
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
Kremasız Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kremasız trileçe tatlımızın keki için uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek tüm malzemeyi spatula ile karıştıralım.
- Kek hamurumuzu içerisine pişirme kağıdı serdiğimiz borcama boşaltalım. Borcamı sallayarak hamurun her yere yayılmasını sağlayalım.
- Ardından kekimizi önceden ısıttığımız 170°C fırında 10 dakika pişirelim.
- 10 dakikanın sonunda fırınımızı 150°’ye düşürerek 30 dakika daha pişirmeye devam edelim.
- Karamel sosu için sos tavasına toz şekeri alalım, eriyip karamelize olana kadar pişirelim. Bu aşamada sos tavamızı ara ara sallayalım.
- Şeker tamamen eridikten sonra içerisine tereyağı ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
- Daha sonra suya nişastayı ekleyelim ve karıştırarak çözünmesini sağlayalım.
- Hazırladığımız nişastalı suyu sosa ekleyelim ve sos kıvam alıp koyulaşana kadar pişirelim.
- Hazır olan karamel sosumuzu ısıya dayanıklı bir kap içerisine alalım ve soğumaya bırakalım.
- Pişen kekimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
- Keki ıslatmak için süt ve şekeri bir kabın içerisine alalım, şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Kekimizin üzerine kürdanla delikler açtıktan sonra hazırladığımız şekerli sütü sıcak kekin üzerine gezdirelim.
- Ardından sütü çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
- Bu sırada üzerinin krem şantisi için çırpma kabına krem şanti ve soğuk sütü alarak koyulaşıp kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Hazırladığımız krem şantiden 1-2 yemek kaşığı kadarını kremasız trileçemizin üzerini süslemek için ayıralım.
- Kalan krem şantiyi soğuduğundan emin olduğumuz kekin üzerine boşaltalım ve her yerine eşit olacak şekilde yayalım.
- Tamamen soğuyan karamel sosumuzu da krem şantinin üzerine gezdirelim ve spatula ya da pasta sıvama aparatı ile düzeltelim.
- Ayırdığımız krem şanti ile tatlının üzerine ince ince çizgiler çekelim.
- Son olarak bir kürdan yardımıyla çizdiğiniz çizgilere dik olacak şekilde çizikler atalım.
- Tatlıyı iyice dinlenmesi için birkaç saat buzdolabına kaldıralım. Dinlenen kremasız trileçe tatlımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder