Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı reyhan
Sosu için
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Üzeri için
- Yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Bardak ölçüsü 125 ml- 200 ml
Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.
- Tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdıralım yemeklik doğradığımız kuru soğanları ilave edip soteleyelim.
- Soğanlarımız yumuşadığında içerisine yarım yemek kaşığı salça ilave edelim karıştıralım.
- Bir çay bardağı yıkayıp süzdüğümüz bulguru ilave edip birkaç kez çevirelim üzerine tuz, pulbiber, kırmızı toz biber ve reyhan koyalım ve karıştıralım reyhan bulgur yemeklerine ayrı bir lezzet katıyor.
- Üzerine bir su bardağı sıcak su koyup kısık ateşte soyunu çektirelim.
- Ardından suyunu çektikten sonra başka bir kaba alıp soğutalım.
- Kabakları yıkayalım, kabuklarını kabak soyacağı ile çizgili soyalım aynı işlemi çatal ile yapabiliriz. Kabakları ikiye bölelim. Çay kaşığı veya kabak oyacağı ile kabakların içini çıkaralım.
- Kabakların içini iç harcı ile dolduralım. Üzerlerine ister domates ile ister biber ile kapak yapalım. Tencereye koyalım.
- Bir su bardağı sıcak suyun içine salça tuz koyarak sosunu hazırlayalım.
- Kabakların üzerine dökelim.
- Kabakların yarısına kadar gelmesi yeterli.
- Üstüne de bir çay tabağı ile kapak yapalım. Bunu yapmamızım sebebi kaynamaya başlayınca dolmalarımızın dağılmaması için.
- Önce hızlı ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıyoruz.
- 30 dakika pişiriyoruz süre sonunda servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine yoğurt dökelim ve tereyağında hazırladığımız kırmızı biberi gezdirelim bu şekilde iftar sofrasına koyalım yapacak olan arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder