Kahvaltı İçin Krep Börek Tarifi İçin Malzemeler
Krep hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 çay bardağı+ 1 yemek kaşığı un
Arası için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kahvaltı İçin Krep Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krep hamurunu yapalım.
- Yumurtayı çırpma kabına alıp çırpalım üzerine diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim .
- Pürüzsüz ve cıvık bir hamur elde edelim.
- Tavanın altını açalım üzerine biraz sıvı yağ sürelim küçük bir kepçe krep hamurundan alıp tavaya dökelim ,ince olmasına dikkat edin .
- Altını üstünü pişirip tavadan alalım benim tarifimle 10 adet krep çıkıyor.
- Kreplerin ortasına peynir ekleyip katlayalım.
- Tavaya sıvı yağ ve tereyağı sürelim .
- Katladığımız krepleri tavaya alalım .
- Altını üstünü güzelce kızartıp servis tabağına alalım ve krep böreğimiz hazır.
Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder