Mantarlı Patates Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram taze mantar
- 3 tane orta boy patates
- 1 tane soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 4 tane yeşil biber
- 1 tane kapya biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Damak tadına göre kırmızı pul biber ve yeteri kadar tuz
Üzerine;
- Bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri
- Bir tutam kıyılmış maydanoz
Mantarlı Patates Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Doğranacak malzemeler doğranır. Maydanoz ve sarımsak ince ince kıyılır.
- Uygun tava veya tencerenin içerisine yağ alınır ısınan yağa yemeklik doğranan soğan eklenip sotelenir.
- Soğanların üzerine patates eklenerek birlikte kavrulur.
- Patateslerin hafif yumuşaması yeterli olacaktır.
- Sotelenen patateslerin üzerine biberler eklenir ,iki dakika kadar sotelenen biberlere mantarlar eklenir .
- Mantar kendi suyunu çekip hacmini kaybedince baharatlar eklenerek karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
- Sıcak olarak servis tabağına alınır.
- Üzerine isteğe bağlı kaşar peyniri ve kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir,yapacaklara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder