15 Nisan 2022 Cuma

Mantarlı Patates Kavurması Tarifi

 

Mantarlı Patates Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram taze mantar
  • 3 tane orta boy patates
  • 1 tane soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 4 tane yeşil biber
  • 1 tane kapya biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Damak tadına göre kırmızı pul biber ve yeteri kadar tuz

Üzerine;

  • Bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz

    Mantarlı Patates Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Doğranacak malzemeler doğranır. Maydanoz ve sarımsak ince ince kıyılır.
  • Uygun tava veya tencerenin içerisine yağ alınır ısınan yağa yemeklik doğranan soğan eklenip sotelenir.
  • Soğanların üzerine patates eklenerek birlikte kavrulur.
  • Patateslerin hafif yumuşaması yeterli olacaktır.
  • Sotelenen patateslerin üzerine biberler eklenir ,iki dakika kadar sotelenen biberlere mantarlar eklenir .
  • Mantar kendi suyunu çekip hacmini kaybedince baharatlar eklenerek karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
  • Sıcak olarak servis tabağına alınır.
  • Üzerine isteğe bağlı kaşar peyniri ve kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir,yapacaklara şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder