Mantarlı Tavuklu Julyen Sote Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo mantar
- 2 parça kemiksiz göğüs eti
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Kekik, karabiber, tuz
- Sıvıyağ
- 1 su bardağı su
Mantarlı Tavuklu Julyen Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soyup temizlediğimiz mantarları sıvı yağda soteleyelim.
- Daha sonra jülyen doğradığımız tavukları ilave edelim.
- Soğanı piyazlık doğrayalım etlerde sotelenince içerisine ilave edelim.
- Biberleride jülyen doğrayıp onlarıda ekleyelim.
- Tuz,soya sosu ve baharatlarını ekleyerek birazda böyle soteleyelim.
- Sonrasında bir su bardağı şu ekleyip bir kaç dakikada bu şekilde pişirelim.
- Biraz dinlenince servise hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder