Krep Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt (bardak ölçüm 200ml)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- Tuz
İç malzemesi;
- Kaşar, peynir ve sucuk (İsteğe bağlı)
Krep Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krep için uygun bir kabımıza yumurtaları alıp çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
- Diğer kalan malzemeleri de ekleyip mikserle iyice çırpalım.
- İç malzemeleri de hazırlayalım. Ben dilimli kaşar peyniri kullandım daha pratik oldu.
- Yapışmaz bir tavayı ocağa alalım ve ısıtalım.
- Krep hamurundan 1 kepçe döküp tavayı çevirerek eşit şekilde yayalım.
- 10-15 saniye sonra diğer tarafını çevirelim ve bir kenarına 2 dilim kaşar (yani bir dilim kaşarı ikiye bölelim)ve sucuk koyalım.
- Yarım ay şeklinde katlayalım.
- Altı kızarınca ters çevirelim ve iki tarafıda kızarınca servis tabağına alalım.
- Tüm hamurumuza aynı işlemi uygulayalım.
Gerçekten pratik ve lezzetli bir tarif. 👌5-6 tane çıkıyor bu ölçülerle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder